3 Aralık 2012 Pazartesi

PORTAKALLI KURABİYE

Yılın son ayına da geldik yine göz açıp kapayana kadar.Yılın son ayı, ışıltılı ayı, şenlikli ayı...ama en çok da kurabiyeli ayı. O zaman gelsin mi şöyle en güzellerinden ve en bayatlamazlarından bir kurabiye tarifi.


Malzemeler

- 115 gr ( 1/2 su bardağı) tereyağı
- 50 gr ( 4 yemek kaşığı) şeker
- 2 portakalın kabuğu 
- 175 gr ( 1.5 su bardağı ) un

Yapılışı
  1. Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını küp küp doğrayın ve şekerle birlikte krema kıvamını alana kadar çırpın.
  2. İnce rendelenmiş 2 portakalın kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Unu azar azar ekleyerek hamuru top haline gelene kadar yoğurun.
  4. Elde ettiğiniz hamuru hafif unladığınız bir yüzeyde yaklaşık 1 cm kalınlığa ulaşana kadar merdane ile açın.
  5. Açtığınız hamuru bıçakla uzun ve dar çubuklar oluşturacak şekilde kesin.Üzerlerine biraz şeker serpiştirip fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Bir çatal yardımıyla kurabiyelerin üzerine delikler açın. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında  yaklaşık 20 dk ( üzeri altın sarısı renk alana kadar) pişirin.
Ben bu kurabiyeleri kahveye çok yakıştırdım.Hava geçirmeyen bir kapta 2-3 hafta kadar tazeliğini koruması da en sevdiğim yanı.

Bol kurabiyeli bir ay dileğiyle:)


10 yorum:

  1. Görüntüsü enfes, portakallı, tereyağlı olunca tadı da eminim öyledir.

    YanıtlaSil
  2. mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canim su an bu güzel kurabiyelerden istedi :-) mis gibi tereyag ve portakal kokulu.
    Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. ımmmh canım istedi yine yaa.....
    ebru

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar az malzeme kullanılıyormuş, ne kadar güzel.
    Ne yazık ki kurabiye konusunda hiç becerikli olamadığım için, tablo gibi duran kurabielere hayranlıkla bakar, sahibelerini can-ı gönülden tebrik eder, ellerine sağlık dileklerimi iletirim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz.
    Güzel sözleriniz için teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil