Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı Erzincan tulum peyniri
- un
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- karacaot
Yapılışı
- Yumurtanın beyazı, zeytinyağı, yoğurt ve peyniri karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Gerektiği kadar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin
- Hamurdan parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye 1-2 cm aralıklarla dizin.
- Üzerlerine önce yumurta sarısı sürün, sonra karacaot serpiştirin.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.Afiyet olsun.
yanınada çay offf süper ellerine sağlık
YanıtlaSillezzetten çatlamış poğaçalar canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSilhamurla oynamayı özledim...haftasonuna güzel fikir....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEpeydir yapmadım poğaça..
YanıtlaSilMiss gibi kokusu geldi sanki..
Elleirne sağlık canım
Sevgiler.
çok seviyorum böyle poğaçaları nefis. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Pogaca harika olmus, bu arada Erzincan tulumu en sevdigim peynir :) Icinde olmasi bu pogacalari daha bir guzel yapmis. Ellerine saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık,çok kolay ve pratik bir tarif aynı zamanda da çok lezzetli.
YanıtlaSilEllerine sağlık puf, puf çok güzel olmuş..
YanıtlaSil