2 Şubat 2011 Çarşamba

PİDE

Kaç defa yaptım bu pideyi hiç hatırlamıyorum.Ama tadına bakan herkesin hatırladığı kesin.Aslında bir çeşit ramazan pidesi kendileri.Hani  eskiden fırınların önünde, iftar öncesi uzun kuyrukların oluşmasına sebep olan.



Ev pidesi olunca daha bi bol malzemeli,daha bi besleyici olmak zorunda değil mi?



Malzemeler

- 250 ml  su
- 250 ml  süt
- 1/2 paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- susam ve çörek otu

Yapılışı
  1. Su ile sütü  hafif ısıtın.Mayayı  ve tereyağını ekleyip, erine kadar karıştırın.
  2. Unu eleyin, tuz ve şekerle karıştırın.
  3. Sıvı malzemelerle kuru malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırıp pide şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  6. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Fırından almadan önce üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin.5 dk daha pişirin.
  7. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Sakın haaa bir parçada olsa tereyağı sürüp yemeyi ihmal etmeyin.Nefis oluyor nefis.

5 yorum:

  1. Nefis nefis mis gibi kokusu buraya kadar geldi.Ellerine sağlık. Tereyağını kapıp geliyorum çayı hazırla.

    YanıtlaSil
  2. Evet evet o firin onu kuyruklarini ben de hatirliyorum, hatta hatirliyorum cocukken firindan pideyi alirdim ve eve gidene kadar yarisini bitirmis olurdum :)Ellerine saglik bu arada harika gozukuyor.

    YanıtlaSil
  3. evde bol zamanım olduğu bir hafta sonu yapmayı planlıyorum....sizde de görünce daha hevesleniyor insan ....ellerinize sağlık güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
  4. Selam arkadaşım pideye bayıldım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Seni izlemeye alıyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Fatoş sana ve tüm izleyici arkadaşlara teşekkür ediyorum beni yalnız bırakmadığınız ve yorumlarınızla yazılarıma canlılık kattığınız için.Sevgiler...

    YanıtlaSil