30 Kasım 2010 Salı

YUMURTALI - LİMONLU KARNABAHAR




Karnabahar bizim evde genel geçer tariflere uygun pişer.Ama hep aklımda dolanır durur, daha farklı nasıl pişirebilirim düşüncesi.Ben yine elimde karnabahar ve iş çıkışı ...bir de eve marangozlar gelmiş her yer dandini...
Hızlı ve değişik olmalı;  ama nasıl diye düşünürken, yaz başında aldığım "30 dakikada pişen yemekler" kitabım geldi aklıma.Evet işte budur, oldukça değişik bir tarif ve bahsedilen pişirme süresi 12 dk.Gerçi benim ki pek o kadar kısa sürmedi ama bir çok tarife kıyasla oldukça az zamanımı aldı.Biz çok beğendik karnabaharın bu halini.Siz de bir değişiklik yapmak isterseniz bir deneyin derim.Üstelik çok hafif bir yemek.

Malzemeler


- 1 adet orta boy karnabahar
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kadar krema
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- tuz

Yapılışı


1- Zeytinyağını çelik bir tencerede kızdırıp, çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı ilave edin.Orta ateşte çiçekler esmerleşene kadar soteleyin.
2- Karnabaharların üzerini örtecek kadar sıcak su  ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.Ocağı kapatın.
3- Yumurtaları ve limon suyunu bir kasede çırpın. Mısır unu ve kremayı da ilave edip çırpmaya devam edin.Karnabaharın suyundan yavaş yavaş ekleyerek yumurtalı karışımı ılıtın.
4- Yumurtalı karışımı karnabaharların üzerine döküp, kısık ateşte kaynamasına fırsat vermeyecek kadar pişirin.
5- Kıyılmış maydanozları üzerine serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder