İncir sevenlere şiddetle tavsiye olunur.Evde son kalan incirleri de kek içinde tüketmek istedim.Kitapları karıştırdım, dergileri...hiç biri ilgimi çekmedi.Bana da hayal gücümü kullanmak düştü.Tadı, kokusu, dokusu yoğun bir kek oldu.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1+1/4 su bardağı toz şeker
- 200 gr incir
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı brendi ( french brandy )
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Minik minik doğradığınız incirleri , dövülmüş cevizi ve tarçını bir kabın içinde brendiyle birlikte güzelce harmanlayın.
- Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unun 1/4 bardak kadarını ayırın.Kalan unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserle çırpın.
- Ayırmış olduğunuz unu incirli karışıma ekleyip karıştırın.Bu karışımı kek hamurunun içine dökün ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurun tamamını dökün.180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin.Soğuyunca servis yapın.
Yemiş kadar oldum fotoğraflarla :)
YanıtlaSilTeşekkürler efendim; keşke bir tabak gönderebilseydim, klavyenin tuşlarına dokunup:)
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
Teşekkürler.
SilIncir seven biri olarak: bunu gelecek günlerde yapacagim.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.
Teşekkür ederim.Umarım tadınıda beğenirsiniz.Sevgiler.
SilTam benlik bir kek olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Sil