11 Şubat 2013 Pazartesi

İNCİRLİ KEK


İncir sevenlere şiddetle tavsiye olunur.Evde son kalan incirleri de kek içinde tüketmek istedim.Kitapları karıştırdım, dergileri...hiç biri ilgimi çekmedi.Bana da hayal gücümü kullanmak düştü.Tadı, kokusu, dokusu yoğun bir kek oldu.


Malzemeler

- 3 yumurta
- 1+1/4 su bardağı toz şeker
- 200 gr incir
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı brendi ( french brandy )
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı
  1.  Minik minik doğradığınız incirleri , dövülmüş cevizi ve tarçını bir kabın içinde brendiyle birlikte güzelce harmanlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamını alana kadar çırpın.
  3. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Unun 1/4 bardak kadarını ayırın.Kalan unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserle çırpın.
  5. Ayırmış olduğunuz unu incirli karışıma ekleyip karıştırın.Bu karışımı kek hamurunun içine dökün ve spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurun tamamını dökün.180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin.Soğuyunca servis yapın.


Afiyet olsun.

Yazar caferengigul.blogspot.com

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler efendim; keşke bir tabak gönderebilseydim, klavyenin tuşlarına dokunup:)

      Sil
  2. ellerine sağlık canım...
    çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Incir seven biri olarak: bunu gelecek günlerde yapacagim.
    çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Umarım tadınıda beğenirsiniz.Sevgiler.

      Sil
  4. Tam benlik bir kek olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil