27 Şubat 2012 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Bol güneşli, sıcak bir hafta sonu geçirdik.Ama haftaya yağmurla başladık ve duyduk ki soğuklar yoldaymış.Soğuklar gelmeden hem içinizi ısıtacak, hem de karnınızı doyuracak bir çorba tarifi vereceğim.Çok lezzetli çok.Deneyin pişman olmayacaksınız.


Malzemeler
- 130 gr yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1.5 litre su
- 150 gr erişte
- 1 çay kaşığı kuru nane
- tuz
- karabiber
- pul biber

Yapılışı
  1. İnce ince doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun.Soğanlar kararmasın.
  2. Kavurmakta olduğunuz soğanlara unu ekleyip, kısık ateşte 2-3 dk devamlı karıştırın.
  3. Su ve mercimeği ekleyin.Mümkünse suyu et veye tavuk suyuyla karışık kullanın, daha lezzetli oluyor.
  4. Orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Mercimekler piştiğinde erişteden bir avuç ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve 10 dk pişirip, ocağı kapatın.
  6. Nane , pul biber ve karabiberi ekleyin.
  7. Küçük bir sos tavasında 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.Rendelenmiş sarmısak ve ayırmış olduğunuz erişteleri tereyağına ekleyip kızartın.
  8. Servis yaparken çorbanın üzerini bir kaşık kızarmış erişte ile süsleyin.Afiyet olsun.

Not:Bu çorbaya limon çok yakışıyor.
caferengigul.blogspot.com

8 yorum:

  1. Heyoooooo
    karaşimşek bu
    baylırım
    çok lezzetli ve bol vitaminli ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım kış gunlerıne yakışır harıka bır corba olmus mis misss

    YanıtlaSil
  3. ne kadar hos sunum yapmissin bizlere,ellerine saglik,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. yemek çok güzel görünüyor bayıldımda
    ben asıl ilk resimde kaldım
    o tahta nasıl bişey öyle çok beğendim süper görüntü olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Küçük kızımın en sevdiği çorbadır.Her gün yapsan bıkmaz.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Yeşil mercimekli erişte çorbasını duydum ama hiç yapmadım.Gerçekten d kış bitmeden bende deneyeyim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil