Evde kalan çilekleri bozulmadan tüketmek için hazırladığım bir tarif.Çok da leziz oldu.Ancak çileğin kilosu 8 TL' yi bulunca değil kek yapmak, bu yıl çilek reçelini nasıl yaparım diye kara kara düşünür oldum.Sizce de çok pahalı değil mi?
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ezilmiş çilek
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı labne
-1 kahve fincanı buğday nişastası
- kabartma tozu
- vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
- un
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikserde 5 dk çırpın.
- Sıvı yağ, labne ve önceden blendırdan geçirmiş olduğunuz 2 su bardağı çilek ezmesini ekleyip,mikserle çırpmaya devam edin.
- Azar azar elenmiş unu ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.Kıvamı normal kek kıvamından daha koyu olsun, ancak akışkanlığını kaybetmesin.
- Karışımı yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün.Üzerine damla çikolatayı serpiştirin ve kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.Kekiniz soğuyunca servise hazırdır.
Yazar caferengigul.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder