18 Mayıs 2015 Pazartesi

LİMONLU - GLAZÜRLÜ KEK


Yeni haftaya güzel bir kekle merhaba diyelim mi?

Malzemeler

- 3 yumurta
- 60 gr tereyağı
- 230 gr toz şeker
- 100 ml krema 
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 180 gr un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Glazür için:  - 1 kahve fincanı  kaynar su
                      -  100 gr pudra şekeri
                      -  1-2 damla limon suyu


Yapılışı
  1. Yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek hızında krema kıvamını alana kadar çırpın.Hafif eritilmiş ama kesinlikle sıcak olmayan tereyağını karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Sıcak suyu mikser düşük hızda çalışır vaziyetteyken ekleyin ve çırpmaya devam edin.Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kremayı ekleyerek düşük hızda çırpmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.
  4. Yağlanmış ve unlanmış kalıba homojen hale gelmiş kek hamurunu dökün.
  5. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dk pişirin.Keki fırından alıp soğumaya bırakın.
  6. Bir kabın içine glazür için hazırladığınız kaynar suyu, pudra şekerini ve limon suyunu koyup karıştırın.Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ( benmari usulü ) 2 dk boyunca sürekli karıştırın.
  7. Glazürü kekin üstüne güzelce yayın.Kekiniz hazır, afiyet olsun.

Bu kekin üzerini glazürle kaplamak yerine kremayla da sıvayabilirsiniz.Hatta  pasta gibi  katlandırıp, katları limonlu şekerli suyla ıslatıp arasına limonlu pastacı kreması sürebilirsiniz.Ya da üstünü eritilmiş çikolatayla kaplayabilirsiniz.Bu kek pasta olmaya pek bi müsait:) Benden şimdilik bu kadar efendim.Keki bol bir hafta sizlerle olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com

3 yorum:

  1. nefis bir kek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. aaaa çok güzel olmuş..elinize sağlık..deneyeceğim bende..selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim Dilek hanım.Ferah bir kek oldu, umarım beğenirsiniz.Sevgiler.

      Sil