Evvet...eticin tadında bisküviler yaptım ya ben:) yaşasınnnn.Çünkü ben eticini çok severim.Görüntüsü değil ama tadı aynı eticin.Yapması kolay.Üstelik hamurunu hazırlayıp buzdolabında bekletip dilediğinizde yapma lüksünüz var.
Malzemeler
- 115 gr tereyağı
- 200 gr şeker ( daha hafif bir kurabiye isterseniz 150 gr şeker ekleyin )
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 200 gr un
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamını alana kadar mikserin yüksek hızında çırpın.Yaklaşık 5 dk kadar.
- Yumurta sarıları, portakal kabuğu ve portakal suyunu sırasıyla ekleyerek orta hızda çırpmaya devam edin.
- Un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin.Çok bütünleşmeyen bir hamur elde edeceksiniz dert etmeyin.Streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.İsterseniz 2-3 saat sonra ya da ertesi gün çıkarıp kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 3 cm aralıklarla yerleştirin.Bir çatal yardımıyla top şeklini verdiğiniz hamurların üzerine bastırın.
- Ben birkaç kurabiyeyi çatalla bastırmadan önce çatalı kakaoya buladım.Fotoğrafta farkedeceğiniz gibi kakaolu olanlar daha rustik bir görünüme sahip oldu.Tercih sizin.
- Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirmeniz yeterli oluyor.Mis gibi eticin taklidi yapan kurabiyeleriniz hazır , afiyet olsun.
Not: Tarif Martha Day' e aittir.
Yazar caferengigul.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder