10 Aralık 2013 Salı

KUZU TANDIR


Kış sonunda geldi.Bodrum'da bile çok soğudu havalar.Hal böyle olunca evlerde geçirilen vakit de arttı.Kısacası artık akşamları bol bol kitap okumalı, hobilerle uğraşmalı.Ama en önemlisi; ruhu besleyen dostlarla hem mideleri hemde gözleri doyuran sofralarda buluşmalı.İşte fırtınalı bir akşamın menüsü :
Baş rolde....kuzu tandır ve bulgur pilavı,


Yardımcı rollerde ise patates ve cacık.


Ben bu gün size kuzu tandırın o çok zor, zahmetli mi zahmetli tarifini vereceğim.İşimiz uzun dilerseniz lafı fazla dolandırmadan tarife geçelim.

Malzemeler

- Kemikli kuzu eti ( ben bu yemekte 1 bütün kol kullanmıştım )
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 2 dal taze kekik ( ya da 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik )
- deniz tuzu


Yapılışı
  1. Derince bir fırın kabına kemikli kuzu etini yerleştirin.
  2. Her yerine gelecek şekilde baharatlarını serpiştirin.Sarımsakları da üzerine atın.
  3. Fırın kabının üzerini önce yağlı kağıtla, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.Burada dikkat etmeniz gereken en mühim nokta alüminyum folyonun gıda ile temasının engellenmiş olmasıdır.
  4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 2-3 saat pişirin.Benim fırınım için 2 saat yeterli oluyor.Ancak bu süre fırına ve ete göre değişiklik gösterebilir.Kemikten tuttuğunuzda etlerin kendiliğinden döküldüğünü göreceksiniz ki bu da tandırın hazır olduğunun en güzel kanıtı.
Nasıl çok zor değil mi:) Eğer misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız ya da kendinizi şımartmak ,mutlaka denemelisiniz.Yemeği atın fırına o sizin için pişerken ister kitabınızı okuyun, ister uzanıp günün yorgunluğunu atın. Mutlu sofraların kurulduğu bir hafta olsun:)            

Yazar caferengigul.blogspot.com

9 yorum:

  1. Tek kelimeyle muhteşem görünüyor. Bir yandan şiş midemi rahatlatmak için çay içerken, bir yandan fotoğrafların karşısında tok evin aç kedisi gibi bakıp, olsa da yesek dedim :) . Afiyet şeker olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kolay yapılan bir yemek ancak bu kadar lezzetli olabilir.Hele kemikten tutup şöyle hafifçe salladığında etler dökülmüyor mu ? İşte o bitiriyor beni:)
      Yemek üstü çay keyfi:) buna da bayılırım ben.

      Sil
  2. bayılıyorum fırında pişen et lezzetine, ellerinize sağlık, ilk fırsatta bizim salonda da vizyona girecek...:)))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırın yemekleri bambaşka bir lezzet bencede.Hele birde taş fırında olursa... hani yemede yanında yat dedikleri olsa gerek:)Bence mutlaka denemelisiniz, beğeneceğinize eminim.Yorulmamanız da cabası.Sevgiler.

      Sil
  3. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. aman yarabbi:) et yemeyen benim bile ağzım sulandı. en kısa sürede evdekilere yapacağım. Süper bir tarif teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif.Ama et yemeyen sizi bile etkilediyse ne mutlu bana:)

      Sil
  5. Nefis olmuş görüntüsü bile yetiyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil