Bu bitkiyle tanışmam canım annem sayesinde olmuştu.Bir aralar şeker problemi nedeniyle doktoru gözetiminde diyet yapmıştı.Maş fasulyesiyle de o dönemde tanıştık.Kendileri şeker düzeyini düşürücü etkiye sahip bir bitkiymiş.
Ülkemizde Doğu ve Güney Doğu Anadolu' da yetiştirilen maş fasulyesi Çinliler tarafından da hastalıkların tedavisinde kullanılmaktaymış.Annem haşlayıp salatalarına , pilavlarına ekledi o dönemler.Piyaz hali bence en leziz hallerinden biri.
Malzemeler
- 3/4 su bardağı maş fasulyesi
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet taze nane
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı sumak
- tuz
- zeytinyağı
Yapılışı
- Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün süzdüğünüz fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın.
- Fasulyeler piştiğinde güzelce süzün.
- Yeşillikleri ince ince doğrayıp fasulyeye ekleyin.
- Közlenmiş kırmızı biberi de minik minik doğrayın ve fasulyeye ekleyin.
- Nar ekşisi, sumak ve zeytin yağını ilave edip güzelce karıştırın.Zeytin yağını bol kepçe eklemelisiniz.Daha bi lezzetli oluyor:)
Yazar caferengigul.blogspot.com
ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım bende beklerim:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle...
YanıtlaSilHoşgeldiniz , ne iyi ettiniz.En kısa zamanda sizdeyim:)
Sil