5 Eylül 2011 Pazartesi

ARŞIN BÖRÜLCE

Arşın börülce...bizim oraların börülcesi...Bayramda memlekete kadar gidilir de hiç o güzelim arşın börülcelerden alınmaz mı?Sağ olsun babacığım sevdiğimiz her şeyden bolca bolca almış.Tüm çarşıyı, pazarı eve taşımış.


Uzun uzun olduğundan adı arşın börülcedir kendilerinin.Kılçığı ve kurdu olmaz.Kısacası pek bi lezzetli ve zahmetsizdir.Tadı diğer börülceden farklıdır ve işte tamda bu sebepten daha çok severim ben kendilerini.



Öyle uzun uzadıya tarife hiç gerek yok.İrice bir kuru soğanı doğrayıp, zeytinyağında kavurun.Rendelenmiş 1 veya 2 adet domatesi ekleyin.Sakın ama sakın 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber eklemeyi unutmayın.Börülceleri de tencereye alıp, kısık ateşte kavrulmaya bırakın.Dibi tutacak gibi olursa ılık su ekleyin ve pişirin.Bu muhteşem yemek ılık ya da 1 gece buzdolabında beklemiş haliyle pek bir güzel olur, benden söylemesi:)



ımmmmmmmm, enfes.
Yazar caferengigul.blogspot.com

6 yorum:

  1. canım bende alıyorum pazardan taze taze yenı toplanmış,çıt çıt kırılıyor,almayanlar alsın yapsın derim,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. öyle güzel anlatmışsın ki Rengigül, nereden bulacağız şimdi bu börülceyi bilemedim...
    Akdeniz kıyılarında bulunur mu bu arşın börülceden?

    YanıtlaSil
  3. Bodrum da seyrekde olsa buluyorum ben.Ama dediğim gibi Aydın da çok yaygın.Bu yetişebilirlikten ziyade beğeniye bağlı.Akdeniz iklimide yetişmesi için uygun.Biraz pazar gezildimi bulunacağı kanısındayım.
    Denemenizi tavsiye edirim,aramaya değer.

    YanıtlaSil
  4. ohhh ne güzel vallahi oralarin lezzeti bir baska.. afiyet sifalar olsun canim..
    sicacik sevgi ve selamlarla..

    YanıtlaSil
  5. börülceye bayılırım...ellerinize sağlık...sayfamda MİMik bir hediye var uğrarsanız sevinirim..:)))

    YanıtlaSil
  6. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil