13 Mayıs 2015 Çarşamba

NOHUT SALATASI


Bu aralar havalar tam benlik:)Ben bir yağmur delisiyim.Bodrum bu yıl yağmura doyuyor.Sabah günlük güneşlik bir güne merhaba diyoruz.Ancak öğleden sonra güneş yavaş yavaş  bulutların ardına saklıyor; "bulamazsınız ki beni" dercesine:) Akşam üzeri hoop yağmur başlıyor.Önce gökyüzü fotoğraftaki gibi bir hal alıyor.Yağmur yağıyor , yağıyor, yağıyor, yağıyor...Şero ve ben balkonda manzaranın keyfini çıkarıyoruz.Elimde de karanfilli, tavşan kanı bir fincan çayım..Karanfilli çayım babannemden yadigar.Yağmur diniyor, kuşlar başlıyor şakımaya.Sonra gözümün gördüğü:


Ne denir ki?Benim gördüğümü sizde görün istedim bugün.Sonrası hayaller, kitaplar, nefes almalar...Öyle basit bir nefes değil sözünü ettiğim.Şu yukardaki görüntünün hakkını verecek, o kızıllığı bir nefesle içine çekecek kadar derin bir nefes.Şükür dolu bir nefes, mutluluk dolu bir nefes, huzur dolu bir nefes, kuş cıvıltılı bir nefes, deniz kokulu bir nefes, toprak kokulu bir nefes, miyavlamalı bir nefes ve tüm sevdiklerimi içime alıp sarmalayacak güçte bir nefes.

Daha ne diyeyim.Yağmur sen yağ ...doğa temizlensin, bitkiler canlansın, ... ben mutlu olurum.Bu bana yeter koca dünyada...


Bu yazının ardından pek uygun olmasa da tarifsiz geçmek istemedim.Biraz sonra misafirlerim gelecek.Onlara keçi tandır , zeytinyağlı yaprak sarma, fırında minik patates hazırlıyorum.Tatlı olarak yeni yeni yapmaya başladığım keçi sütünden salepli geleneksel dondurma ikram edeceğim:)Tabiki artık sofralar balkona kuruluyor:)Daha işim çok anlayacağınız.O yüzden tarifim bu kadar kolay:)

Nohut salatası benim favori bakliyat salatamdır.Kolay ama lezzeti bol.Haşlayıp suyunu süzdüğünüz nohutları ( kabuklarını çıkaracak sabrınız varsa çok daha da güzel olacaktır )  servis yapacağınız kaseye alın.Mümkünse taze çekilmiş kimyon, tuz ve pulbiberle tatlandırın.Biraz maydanoz doğrayıp; zeytinyağı ve limon suyu gezdirdiniz mi işlem tamamdır.Bu salatanın can alıcı noktası kimyonudur bilginize.Benden bugünlük bu kadar mutfağa gitmem lazım.Hazırlansın yemekler, gelsin misafirler ve bir masanın etrafında başlasın derin derin sohbetler.
Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. Merhaba Gulhan, gercekten inanilmaz bir goruntu, cok guzel yakalamissin kizilligi. Harika bir manzara, dogayla ic ice yasamak ne guzel. 19 Haziran itibariyla ben de Bodrum'da olacagim, tabi o zaman cok daha kalabalik ve sicak olacak ama olsun, sabirsizlikla bekliyorum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Duygu
      Doğaya yakın olabilmek gerçekten çok güzel , hele ki insanoğlu onu kendi yarattıklarıyla bu kadar kirletmeye çalışırken.Bodrum yavaş yavaş misafirlerini ağırlamaya başladı bile:)Ama haziran ayında okullarında kapanmasıyla epey kalabalıklaşacaktır.Ne diyelim umarım güzel bir tatil geçirirsiniz.Sevgiler.

      Sil
  2. Meme kanserinden korunma için iyi derler nohutu. Başka bir şekilde yemenin yolu.
    Deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Nilay
      Meme kanserini önleyici etkisi olduğunu bilmiyordum doğrusu.Demek ki beslenmemizde bundan sonra daha önemli bir yeri olacak nohutun.Sevgiler.

      Sil