25 Mayıs 2015 Pazartesi

KAKAOLU KOLAY KURABİYE


Bu aralar ben hep özlüyorum.Neyi mi özlüyorum?Babannemi özlüyorum mesela...Onun o masmavi gözlerini, kınalı iki örgülü saçlarını özlüyorum.Bizim için yaptığı katmerleri, börekleri özlüyorum mesela...Kim yaparsa yapsın onun yaptıkları gibi olmuyor tadı.
Okul çıkışı annemle yaptığımız bahçe keyiflerini özlüyorum...Babamla girdiğimiz harareti bol siyasi tartışmalarımızı özlüyorum mesela...Çekirdek aile pazar kahvaltılarımızı özlüyorum.
Dershane çıkışı Uğur Mumcu Parkında can dostumla yediğimiz maydanozlu tostları...ama en çok da o bitmek bilmez sohbetlerimizi özlüyorum.
Üniversite yıllarını...deli gibi ders çalışmayı, çok değerli Ali hocamla arazilerde koşturmayı, ders çıkışı elinde kocaman güllerle kapıda beliren Adem'i, yürümeyi ama deli gibi yürümeyi özlüyorum.
Deli kedim Karya'yı, kıskanç ama asil kedim Sinan'ı özlüyorum.
İlk rakıyı birlikte içtiğim kuzenimi özlüyorum...
Ben bu aralar bazı anılarımı çok özlüyorum.İçimde derin bir sızıyla birlikte...
Ne güzel yazmış Cemal Süreya "özlemek ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk"


Özlüyorum işte bu aralar ben; durup durup eskiyi, anıları, artık bu dünyada bile olmayan sevdiklerimi ve aradaki  km 'ler yüzünden çok seyrek görebildiklerimi.


İşte aklım ve kalbim özlediklerimle boğuşurken ellerim kurabiye hamuru yoğuruyor böyle zamanlarda içine bolca özlemler ekleyerek.Özlemek tıpkı kakao gibi değil midir zaten; buruk acılığına rağmen damakları şenlendiren bir tatlılığı vardır.

Kurabiyeleri daha önce blogda  Kolay Kurabiye olarak paylaşmıştım.Buradakinin asıl tariften farkı ; içine tepeleme 2 yemek kaşığı kakao eklerken, fındık ve üzümü tariften çıkarmış olmam.Yoğun kakaolu kıtır kıtır bir kurabiye yemek isterseniz bir deneyin.


Kurabiyeler piştiyse çay da hazırdır herhalde...Kapıda da özledikleriniz belirmişse ne mutlu size.
Mutlu haftalar...

4 yorum:

  1. kurabıye nefis görünüyor canım.ayrıca çaydanlığada bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Çaydanlığa bende bayılıyorum:)Baktıkça anılarım canlanıyor.Sevgiler.

      Sil
  2. Kurabiye sever olarak agzim sulandi :-) Bende bir ara zaman ayirip kakaolu kurabiye yapmaliyim diye düsünüyorum.... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yapmalısınız ve keyifle yemelisiniz Hülya hanım.Kakao aynı tarifi bambaşka bir noktaya götürebiliyor doğrusu.Sevgiler.

      Sil