20 Ekim 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Ufff en sevdiğim yemek.Tarlalarda tükenmeden bir kere daha pişirmek istedim. Bi de ne göreyim; blog arşivinde  " zeytinyağlı taze fasulye " tarifini geçtim, fotoğrafı bile yok.Evet her bayan ve pek tabi bazı baylar bilir zeytinyağlı taze fasulye pişirmeyi.Ama olmaz, en sevdiğim yemek blogda yoksa yazmalıyım mutlaka ...

Malzemeler
- 1 kg çalı fasulyesi
- 1- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- zeytinyağı
- tuz, pul biber


Yapılışı
  1. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak tencerenin ortasına yerleştirin.
  2. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin ve soğanın kenarlarına sığacak uzunlukta kesin.
  3. Domateslerin kabuğunu soyarak daire şeklinde dilimleyin.Fasulyelerin yarısını tencereye dizin ve üstüne fotoğrafta gördüğünüz gibi domatesleri yerleştirin.Sonra kalan fasulyeleri tencereye dizin ve fasulyelerin üstüne tekrar domatesleri yerleştirin.
  4. Sarımsak, zeytinyağı, tuz ve pulbiberi ekleyin.Tencereyi kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.Yaklaşık 1 saat sonra fasulyeniz pişmiş olacak.Fasulyeler yeterince taze ve suluysa bu yemeğe hiç su eklemenize gerek kalmayacaktır.Ancak gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Tüm zeytinyağlılar gibi ılık veya soğuk olarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Bence tek kelimeyle harika..Ya sizce?..

Yazar caferengigul.blogspot.com

6 yorum:

  1. Zeytinyagli ne olursa olsun ve sebze ot ne olursa olsun benim ennnn sevdiklerim.
    Fotografta fasulye yi görünce açikcasi canim istedi, agzim sulandi :-)
    Güzel saglikli günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Hülya hanım.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Nasılda güzel bier sunum böyle, özendiriyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar sevgili ıhlamurcum
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil