23 Ekim 2014 Perşembe

ÇAY BİSKÜVİLERİ


Yapması kolay, yemesi keyifli şık şıkıdım bir kurabiye çeşidi bu "çay bisküvileri".Ben küçük bir çocukken bu kurabiye pastanelerde satılan en görkemli kurabiyeydi.Oysa günümüz pastanelerinin makaronları, şeker hamurlu kurabiyeleri yanında ne kadarda basit kalıyorlar.Olsun yıllar yıllar sonra çocukluğumun en lüks kurabiyesini evimde , kendi mutfağımda yaptıysam benden mutlusu olamaz.Ne dersiniz hala çok özel görünmüyorlar mı?


Malzemeler
- 150 gr ( 10 yemek kaşığı ) tereyağı
- 75 gr ( 3/4 su bardağı ) ince çekilmiş toz şeker
- 1 adet yumurta
- 225 gr ( 2 su bardağı ) un
- üstüne yerleştirmek için meyve kabuğu şekerlemesi
- birkaç damla vanilya esansı ( badem veya sakız esansı da olabilir )


Yapılışı
  1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın.
  2. Yumurtayı ve vanilya esansını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Unu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  4. Pürüzsüz bir hale gelen karışımı yıldız uç taktığınız hamur torbasına doldurun.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çiçek şeklinde hamurlar sıkın.Her kurabiyenin ortasına meyve kabuğu şekerlemesi yerleştirin.
  6. 230 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar ( 5-10 dk ) pişirin.Soğuyunca afiyetle tüketin.


Not:Bu tarif  " Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabından alınmıştır.Tarifin orjinalinde yumurtanın  sadece sarısı kullanılmıştır.
Yazar caferengigul.blogspot.com

1 yorum:

  1. çayın yanındada kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil