16 Nisan 2014 Çarşamba

PORTAKALLI KEK


"Yine mi kekkk?" diyenleriniz var mı bilmiyorum.Ne çok kek yapıyorum bu aralar , işte onun farkındayım.Çünkü kendimi hep kek yaparken yakalıyorum:)Bu aralar öyle alengirli tariflerde denemek istemiyorum.Acelece yapayım hemen tadayım istiyorum.Bundan sebep keklerim genelde doğaçlama oluyor.Bunu mutlaka denemelisiniz henüz pazarda portakal bulabiliyorken.Çünkü çok güzel oldu, ben yaptım diye söylemiyorum gerçekten süper bir kek oldu.


Hani ne yalan söyleyeyim pek fotojenikmiş kendileri bir pozlar, bir pozlar ...Ben çekmelere doyamadım,o ise poz vermelere:)


Malzemeler
- 1 yumurta ( evde sadece 1 tane kalmıştı:) yoksa 3-4 tane kırardım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 portakalın kabuğu ve suyu
- 1 su bardağı un ( kıvamına göre biraz daha ekleyebilirsiniz )
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz


Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı 3-4 dk kadar çırpın.Krema kıvamını almalı.
  2. Sıvı yağ, yoğurt, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.Ben kabuğunu kullandığım portakalın suyunu sıktım. 1/2 su bardağından az biraz fazlaca suyu çıktı.
  3. Tüm kuru malzemeleri eleyin ve sıvı karışıma ekleyin.Hamuru güzelce karıştırın.
  4. Yağlayıp unladığınız bir kek kalıbına hamuru dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.Soğuyunca servis yapın.
 

Üstüne çikolata sosu döküp servis yapınca da çooook güzel oluyor.Biz denedik.Hatta çikolatalı krema ile pastaya bile dönüşebilir.Ben bu ara keki kremalayıp, soslayıp yani kısacası allayıp pullayıp pastaya çevirme işine taktım gibi.Hadi hayırlısı...Neden mi böyle dedim; instagram hesabıma daha bu gün pastaya çevirdiğim çilekli kekin fotosunu ekledim de :)

Gördüğünüz gibi kupamdan da belli oluyor :) çok çalışıyorum ben çokkk...

Yazar caferengigul.blogspot.com

6 yorum:

  1. en sevdiğim kek canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. harika, dışı çıtır içi yumuşacık bir keke benziyor...eşimin favorisi olduğu için bende portakallı ve limonlu kekleri çok severim...ellerinize sağlık

    bu arada uğrayıp yorum bıraktığınız içinde teşekkürler ...biraz mevsim hastalıkları , biraz diyet yapma çalışmalarından dolayı sayfamla ilgilenemedim....ilk fırsatta yeni bir tarif ekleyerek devam ederim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mutfağa Buyrun
    Beni hiç yalnız bırakmayan blog arkadaşım,teşekküler.


    Merhaba sevgili Kiraz
    Ne mutlu yeniden seni burada görmek ve tabi en kısa zamanda o güzel yayınlarınla blogunda görebilmek.
    Diyet olayı benimde hep aklımda.Ama gerçekten hep aklımda:)Şu an herşey o kadar taze ki aklımda tutmaya devam ediyorum kendilerini:)
    Dediğim gibi en kısa zamanda yazılarını okumak istiyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Fotografi ve tarifi görünce yine içimden: keske bende simdi su an kek yapabilsem... diye düsündüm :-) Hemde portakalli. Portakal isin içine girince kek veya kurabiyeler muhtesem oluyor. Ellerinize saglik. Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal benimde hamur işlerinde favori yardımcı malzemem.Sizinde yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.Sevgiler.

      Sil
  5. Ah o kan portakallarını bir de ben bulabilsem ah ah

    YanıtlaSil