19 Mart 2014 Çarşamba

HENNOZ KIZARTMA


Bazen kolaya kaçmak gerekir.Şöyle çabuk tarafından sofrayı kurup, günün yorgunluğunu atmak gerekir örneğin.İşte böyle zamanlarda balıktan ala yemek yoktur bence.


Salata da tamamsa  şölen tadında bir sofra hazır demektir.


Zat-ı şahanelerinin adı Hennoz ve bu fotoğrafta denizden yeni çıkmış halini görmektesiniz.Pullarını kazıyıp, karın altını temizleyin.Bu şekilde pişirmeye hazırlar.Biz fileto çıkarmayı tercih ettik, yerken uğraşmayalım diye:) Balıkların her iki tarafını eşit oranda mısır unu - beyaz un karışımına bulayıp zeytinyağında kızartıyoruz.İşte bu kadar basit.


Önce kokusu mest eder sizi sonra tadı.Bir lokma balıktan aldınız mı ...bir yudum da buz gibi rakınızdan; yorgunluk kaybolur gider bir bilinmeze doğru.Bir de şiir varsa ve Cemal Süreya ise:
  
"Öbür günler için bir şey diyemem,
rakı içtiğin gün ölmezsin."

diye fısıldar size her bir yudumda.
                                     

2 yorum: