9 Şubat 2012 Perşembe

AYVA TATLISI

Heskesin bildiği bir tatlı aslında ayva tatlısı.En az bir kere de olsa kışları bir çok evde yapılıyordur eminim.Oldukça pratik ve lezzetli olması da cabası.Dilerseniz içine 1-2 damla kırmızı gıda boyası damlatabilirsiniz.Ya da benim gibi çekirdeklerinin verdiği doğal renk yeterli diyebilirsiniz.Tercih sizin.Ama ben kış bitmeden mutlaka yapmanızı öneririm.



Malzemeler

- 3 adet ayva
- 225 gr toz şeker
- 1 su bardağı su
- kaymak
- dövülmüş antep fıstığı



Yapılışı
  1. Ayvaları yıkayın ve boyuna ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın.
  2. Tencereye koymuş olduğunuz suyu kaynatın.Ayvaları ve çekirdeklerini kaynamakta olan suya ekleyin.Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dk pişirin ve üzerine şekeri serpin.Şekerler eriyene kadar yaklaşık 5-6 dk daha kaynatın.
  3. Ayvaları fırın tepsisine alın.Üstten ısıtılmış fırında ayvaların üstü kızarana kadar pişirin.
  4. Soğuyunca servis tabağına alın.Üzerini kaymak ve antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Afiyetle.
 Yazar caferengigul.blogspot.com

7 yorum:

  1. çok severim meyveli tatlıları,ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ben boyayı sevmiyorum.çekirdekler hem güzel bir renk hem de jöle kıvamı veriyor.Eğer gerekirse vişne suyunun kırmızılığını tercih ediyorum.En güzeli sizin yaptığınız gibi doğal olanı.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Bu lezzete kim hayır diyebilir ki hem hafif hemde nefis görünüyorlar eline sağlık canım
    gülnar

    YanıtlaSil
  4. offf.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. elleriniize saglik cok güzel bir görüntü :) hayirli günler

    YanıtlaSil
  6. bayılırım...
    özellikle de bu doğal renkli oalanına:)
    eline sağlık!

    YanıtlaSil
  7. çok severim sunum çok güzel ellerinize sağlık
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil