Uzun uzun olduğundan adı arşın börülcedir kendilerinin.Kılçığı ve kurdu olmaz.Kısacası pek bi lezzetli ve zahmetsizdir.Tadı diğer börülceden farklıdır ve işte tamda bu sebepten daha çok severim ben kendilerini.
Öyle uzun uzadıya tarife hiç gerek yok.İrice bir kuru soğanı doğrayıp, zeytinyağında kavurun.Rendelenmiş 1 veya 2 adet domatesi ekleyin.Sakın ama sakın 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber eklemeyi unutmayın.Börülceleri de tencereye alıp, kısık ateşte kavrulmaya bırakın.Dibi tutacak gibi olursa ılık su ekleyin ve pişirin.Bu muhteşem yemek ılık ya da 1 gece buzdolabında beklemiş haliyle pek bir güzel olur, benden söylemesi:)
Yazar caferengigul.blogspot.com
canım bende alıyorum pazardan taze taze yenı toplanmış,çıt çıt kırılıyor,almayanlar alsın yapsın derim,ellerıne sağlık
YanıtlaSilöyle güzel anlatmışsın ki Rengigül, nereden bulacağız şimdi bu börülceyi bilemedim...
YanıtlaSilAkdeniz kıyılarında bulunur mu bu arşın börülceden?
Bodrum da seyrekde olsa buluyorum ben.Ama dediğim gibi Aydın da çok yaygın.Bu yetişebilirlikten ziyade beğeniye bağlı.Akdeniz iklimide yetişmesi için uygun.Biraz pazar gezildimi bulunacağı kanısındayım.
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye edirim,aramaya değer.
ohhh ne güzel vallahi oralarin lezzeti bir baska.. afiyet sifalar olsun canim..
YanıtlaSilsicacik sevgi ve selamlarla..
börülceye bayılırım...ellerinize sağlık...sayfamda MİMik bir hediye var uğrarsanız sevinirim..:)))
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil