Malzemeler
- 1/2 kilo dolmalık ve kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 6-7 dal taze nane
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 avuç kuş üzümü
- pirinç
- bulgur
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- pulbiber, karabiber,kuru nane, tuz
- zeytinyağı
Yapılışı
- Yarım halka doğramış olduğunuz soğanları zeytinyağında karamelleşene kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin
- Domatesleri rendeleyip kavrulmakta olan soğanlara ekleyin.
- Her biberin içine 2 yemek kaşığı iç olcak şekilde pirinç ve bulguru eşit oranda hazırlayıp yıkayıp süzün.Tencereye ekleyin.
- İnce kıyılmış yeşillikleri ve tüm baharatlarıda ilave edip güzelce karıştırn.
- Yıkayıp, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri hazırlamış olduğunuz iç harcıyla doldurun.Çok fazla doldurmayın ki pişince taşmasın.
- Dolmaları tencereye yerleştirin.Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.Birazcık zeytinyağı gezdirip, tencerenin yarısına gelecek şekilde su ilave ederek pişirin.
- Ilıyınca ya da buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yanınada şöyle mis gibi köy yoğurdu, bol sarmısaklı...Afiyet olsun efendim.
Yazar caferengigul.blogspot.com
görüntü süper canım.iftarada az kaldı ama nasılda canım çekti görünce.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık kım sevmez kı dolmayı,sevgiler...
YanıtlaSilMMM:)))miss mis..
YanıtlaSilellerinize sağlık...
harika görünüyorlar...bende lorlusu yapmıştım iftar soframa misafirlerim için...
sayfanızı çok beğendim...
bende beklerim sayfama...
http://birtutamkekik.blogspot.com/
takipteyim:)
Pek severim! Hele de kırmızı biberi. Kabukları soyarsın, yanında yoğurtla...
YanıtlaSiltijeenn banada ayır lütfeeeeeen :))
YanıtlaSilwww.bir dut masali.blogspot.com
nUnU
antepte güzel dolmalar için , güzel pişmiş anlamında bir tabir vardır...suyuna düşümek diye....sizin dolmada suyuna düşmüş görünüyor...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Kandilin mubarek olsun.
YanıtlaSilYazın hiç bıkmadığım lezzetlerindendir hergün yiyebilirim. Nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun
YanıtlaSilÇeşnici Handan/Alternatif Mutfak
Zeytinyagli biber dolmasina bayilmama ragmen nedense hep etli yapiyorum. Eksili eksili ne guzel halbu ki. Yakin bir zamanda mutlaka ben de yapmaliyim. Ellerine saglik...
YanıtlaSil