30 Ocak 2011 Pazar

ANILAR VE HUMUS

Humusla ilk tanışmam öğrencilik yıllarıma denk gelir.Çok değerli hocamla kurum stajı için Hatay Dörtyol'a gitmiştik.Çalışmaların ardından Harbiye' de yemeğe götürmüştü bizi canım hocam.Şelaler ve yemyeşil ağaçlarla çevrili masal gibi bir mekanda hayatımın en lezzetli, en güzel humusunu ve künefesini yemiştim.Her şey çok güzeldi.Ama o humus ve künefenin lezzeti hala damağımdadır.Bu güne kadar da henüz o lezzetlere yaklaşan olmamıştır.Keşke bir kaç kare fotoğraf olsaydı da sizlerle paylaşabilseydim. Ne güzel günlerdi... 


Evde bu humusu hazırlarken aklım hep o günlerdeydi.Onun etkisinden midir bilinmez çok lezzetli olmuş.Daha doğrusu şimdiye kadar yaptıklarım içinde, o günkü lezzete oldukça yaklaşan bir tada sahip olmuş.İnsanın böylesi güzel anılarının olması ne büyük mutluluk.Bana kazandırdığı değerler için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum saygıdeğer hocama ve hemen tarife geçiyorum.

Önerim pita ekmekleriyle tatmanız.Öyle yakıştılar ki birbirlerine...

Malzemeler

- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- maydanoz
- üzerine gezdirmek için zeytinyağı

Yapılışı
  1. Haşlanmış olan nohutların kabuklarını ayıklayın ve el blendırı ile ezin.
  2. Sarımsakları rendeleyin ve ezmekte olduğunuz nohutlara ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri de ekleyip püre hale gelene kadar blendırdan geçirin.
  4. Elde ettiğiniz pürüzsüz karışımı servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyin.Afiyet olsun.



5 yorum:

  1. evet haklısınız, harbiyenin humusu hiç bir yerdeki humus a benzemez. bende humusu sık sık yaparım ama ayda bir biz harbiyeye gider orda yeriz.sizin humusun görüntüsüde güzel olmuş ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  2. çok şanslısınız.Keşke bir gün tekrar gidebilsem bende...

    YanıtlaSil
  3. hataya gelirseniz buyrun banada beklerim. misafire kapım sonuna kadar açıktır :)

    YanıtlaSil
  4. evet o yörenin çok değişik bir havası var,,,,bizde yazın antepten sonra 2 gün ugramayı düşünüyoruz....ellerinize sağlık güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Çok severim nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil