14 Ocak 2011 Cuma

KREM KARAMEL



Çok pratik, bir o kadarda lezzeti bol bir tatlıdır.Bir çok krem karamel tarifine kıyasla içinde yumurta yok desek yeridir.Bence tam bir diyet tatlısı özelliğinde kendileri.Vaktiniz dar ve fazla uğraşmak istemiyorsunuz. Ama canınız da tatlı yemek istiyorsa tam size göre bir tarif ,deneyin göreceksiniz.



Malzemeler


- 1 kg süt
- 1 adet yumurtanın sarı
- 1.5 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya

Karamel için


- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı su

Yapılışı

  1. Tüm malzemeyi çelik tencere alıp karıştırın.
  2. Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 10 dk daha pişirip, ocağı kapatın.Tencerenin kapağını kapatın ki üzeri kaymaklanmasın.
  3. Küçük çelik bir tavaya 8 kaşık şeker ve 1 kaşık suyu koyup, orta ateşte karamelleştirin.
  4. Karamel kaplarınızı soğuk suyla çalkalayın.Kurulamayın.Bu işlem tatlının kalıptan daha kolay çıkması için gereklidir.
  5. Hazırladığınız karameli kalıpların dibine eşit olarak dağıtın ve soğumadan muhallebiyi dökün.Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin.
  6. Kalıbı tatlı tabağına ters çevirin ve üzerine dövülmüş fındık serpiştirip servis yapın.Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. KREM KARAMEL HEM SÜRESİ HEMDE TADI BAKIMINDAN MÜKEMMEL HAFİF VE ÇOK LEZZETLİ SEVEREK YEDİK
    ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil