1 Aralık 2015 Salı

SUSAMLI SİMİT KURABİYE


Güne Şero'mu veterinerine götürerek başladık.Epeydir bir öksürük problemi vardı ve son günlerde artarak devam edince bize yol göründü.Malum Şero 13 yıllık bir kedi, insan evhamlanıyor. Neyseki sonuç korktuğum gibi çıkmadı ve bende rahat bir nefes aldım.Alerjisi varmış bizim kedinin:) tıpkı benim gibi :) sanırım beni taklit ediyor.Bii deee mamayı kısın dedi veterinerimiz, çok tombiş olmuş beyimiz.Nasıl olacak bilemiyorum.


Bu susamlı minik simit kurabiyeleri yapın mutlaka, hiç pişman olmayacaksınız.Ama sizde Şero gibi diyetteyseniz sakın aklınızdan bile geçireyim demeyin.Çünkü o kadar güzeller ki diyet felan kalmaz ona göre:))

Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 200 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gr )
- 1 çimdik karbonat
Üzeri için:
- 1 yumurtanın akı
- susam


Yapılışı
  1. Tüm malzemeleri mikserde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  2. Bir kaseye biraz çırpmış olduğunuz yumurta akını, başka bir kaseye de susamı koyun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak çubuk haline getirin ve iki ucunu birleştirip simit (halka) şekli verin. 
  4. Simit şeklini verdiğiniz hamurları önce yumurta akına, sonra susama batırın ve fırın tepsisine dizin.
  5. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.

Evet susamlı simit kurabiyeleriniz hazır.Soğuyunca cam bir kavanoza koyup saklayabilirsiniz.Oldukça dayanıklı ve çıtırlığını uzun süre kaybetmeyen kurabiyeler bunlar.


İster 5 çayında,  isterseniz ofiste atıştırmalık olarak canınız nasıl isterse afiyetle tüketmeniz ve o değerli fikirlerinizi burada paylaşmanız dileğiyle.
Yazar caferengigul.blogspot.com
 H.GÜLHAN ÖZ ÖZER

1 yorum:

  1. kıyır kıyır nefis olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil