22 Ekim 2013 Salı

KOS GEZİSİ VE BAYRAM TATİLİ

Oldukça uzun bir bayram tatilinin ardından herkese merhabalar:) Bu 10 günlük tatilin kısa bir özetini geçerek başlamaya ne dersiniz?

Bayramdan önceki hafta sonu komşu ada Kos'a bir merhaba dedik.Kendimi Bodrum'un beldelerinden birinde gibi hissettim açıkcası...Tek farkla; yaya geçidine geldiğinizde araçlar yayaların geçmesi için duruyordu.Bu da Türkiye' de olmadığımızın en büyük kanıtıydı.



Eminim ki bir çok insan bu sokağı fotoğraflamadan geçememiştir.




Sizce de çok güzel değil mi?


Oralara kadar gidip Uzo - balık yapmadan dönülmezdi:)


Beyaz şarap sosunda tereyağlı kılıç balığı, kalamar tava ve o meşhur Grek salatası.


Ara sokaklarda dolaşırken rastladık bu dükkana.Zeytin ağacından yapılmış kaseler, kadehler, kaşıklar ve daha bir çok güzel ürün.İçinde domates salatasıyla nasılda fotojenik olur bu kaseler kimbilir. En kısa zamanda deneyip fotoğraflamalı.


Ağacın dokusu çok hoş.Zeytin ağacından bir masam olsa ne iyi olurdu diye düşünürken yakaladım kendimi.

Kos ' dan kedi manzaraları :)


Ve eve dönüş


1 günlük dinlenmenin ardından bayram ziyaretine Nazilli' ye baba ocağına yolculuk vakti geldi.Yollar çok kalabalıktı.Yazık ki bir çok kaza gördük.Araba kullanmak çok kolay ancak asla hafife alınmamalı. Dikkatli çok dikkatli olmalı ve mutlaka kurallara uyulmalı.

Anne ve babayla yapılan bayram sabahı kahvaltısı ...bence tam da budur  bayram .


Dalından yeni koparılmış hafif mayhoş incirler.Benimi beklemişler ne :)


Bayram demek aile demek.Hep birlikte olmak demek.Bir kaç gün önceden alınan bayramlıkları baş ucuna koyup uykuya dalmak demek.Anılar demek.Ama en çok da nerede o eski bayramlar demek ...

Dönüş yolunda eşimin uğramadan geçemediği Çine' nin meşhur çöp şişleri...


Bana sadece pide ekmeği versinler bir bardak çayla yeter.

Yaklaşık 90 saksıya ulaşan kaktüslerime yenilerini eklemek için Milas-Bodrum yolunda bulunan Kaktüs Cennetine uğradım.Kaktüslere ilginiz varsa mutlaka ziyaret etmelisiniz.Saatlerimi sıkılmadan sadece kaktüslere bakarak geçirebileceğim bir mekan.Çalışanları ise çok ilgi ve güler yüzlü.


Büyüleyici...

Böylece bitirmiş olduk 10 günü.Şimdi yeniden rutine dönüş.İnsan bazen o çok sıkıldığı rutinini bile özlüyor.Uzun bir yazı oldu.Oysa öyle kısa kısa geçtim her anı.Hepimiz için mutlu çok çiçekli bir hafta dileğiyle diyor ve noktalıyorum. 

Yazar caferengigul.blogspot.com

8 yorum:

  1. Çok güzel bir Bayram olmuş fotoğraflara bayıldım. Geçmiş Bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Oldukça yoğun ve keyifli bir bayram oldu gerçekten.

      Sil
  2. Kos'a ilk kez yıllar önce Bodrum'da iki turum arasında bir gün boşluk varken günübirliğine gitmiş sadece merkezini görmüştüm, altı sene önce de sevgiliyle birlikte motosikletle geçtik yine Bodrum'dan, bu sefer etrafında tam tur atıp her koyuna uğramıştık. Biz de Bodrum'a çok benzetmiştik Kos'u. O kadar benziyoruz ki, -lokantalarda hakkıyla ve makul fiyata meze ve deniz ürünü yeme kısmı hariç- Yunan adalarında insan kendini başka memlekette hissetmiyor değil mi :) ?
    Kediler, incirler, çöpşişler... Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar diye başlayacağız şimdi burada :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala bize göre çok ucuz meze ve deniz ürünlerinin fiyatları:(En kısa zamanda daha geniş bir sürede tekrarlayacağız gezimizi.
      İnciri dalından koparmak benim için büyük süprizdi.Aslında bu tatilin en güzel anıydı benim için.Aşrı aşrı memlekette de olsa dönebileceğini bilmek güzel olsa gerek.

      Sil
  3. Çok güzel görüntüler elinize sağlık.Geçmiş bayramınız mübarek olsun sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Çiçekler ve renkler insana öyle bir huzur veriyor ki tekrar tekrar fotoğraflara bakmaktan alıkoyamıyorum kendimi.

      Sil
  4. Kos tan çok güzel kareler var. Bence Ege dünyanin ennnnn güzel yeri :-) Belki rahmetli dedem Selanik dogumlu oldugundanmidir bilmem, Ege beni herzaman mutlu ediyor.
    Zeytin agacindan yapilmis ürünleri bizde çok seviyoruz. Zeytin agacindan yapilmis çalisma masasi veya yemek masasi ne kadar keyif verici olur... Incirleri görünce agzim sulandi :-) meyvelerden en çok sevdigim incirdir, kurusu veya tazesi fark etmez. Ne zaman yenirse yensin insana mutluluk veriyor.
    Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezen Aksu'nun şarkısı ne doğru "Kalbim Ege'de Kaldı".Acaba buralara gelip de aklı kalmayan var mı?Egeli olmak , Ege de yaşamak büyük bir şans değilde nedir.
      Ne güzel söylemişsiniz "incir insana mutluluk verir".Her yaz büyük bir keyifle beklerim ağaçta olgunlaşmalarını ki her sabah yüzme dönüşü 3-5 tanesini ağacın başında yiyebileyim.Bu öyle bir keyif ki benim için anlatması güç.Yüreğinizden mutluluk eksik olmasın.

      Sil