4 Eylül 2013 Çarşamba

BİSCOTTİ




Bu İtalyan kurabiyelerinin her türlüsüne bayılıyorum.Hem çok lezzetli oluyorlar, hem de uzun süre bayatlamadan saklanabiliyorlar.Elimin altında her daim hazırda atıştırmalık bir şeyler olsun diyenlerdenseniz vakit kaybetmeden denemelisiniz. 

Malzemeler

- 70 gr tereyağı
- 60 gr esmer şeker
- 60 gr toz şeker
- 220 gr kekun
- bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
- 1/2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 adet hafif çırpılmış yumurta
- 2 tatlı kaşığı brendi ( ya da portakal likörü)
- 1 avuç badem
- 1 avuç iç antep fıstığı (işlenmemiş)


Yapılışı

1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın.
2.  Portakal kabuğunu, portakal suyunu, yumurta ve brendiyi ekleyip çırpmaya devam edin.
3.  Un, tuz, kabartma tozu ve kişnişi eleyerek yağlı karışıma ekleyin.Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmelisiniz.
4.  Badem ve antep fıstığınıda ekleyin ve spatula ile karıştırın.


5.  Hamuru 2' ye bölün.6 cm eninde olacak şekilde yuvarlayarak şekil verin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.


6.  160 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
7.  Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuyunca ince dilimler halinde keserek tekrar fırın tepsisine yerleştirin.160 derecede 10 dk daha fırınlandırın.


8.Soğuyunca servis yapın.

Yazar caferengigul.blogspot.com

6 yorum:

  1. Yemesini çok sevdiğimiz ama bir sürü tarif not etmemize rağmen bir türlü denemediğimiz bir lezzet. Badem, fıstık bir arada, çok lezzetli görünüyor, kahve yanında kıtırdatması ayrı güzel, kavanoza koyup seyretmesi ayrı güzel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflaması bile çok keyifliydi gerçekten.İki kez fırınlanması dışında yapım aşamaları oldukça kolay.Pişerken evi kaplayan kokusu her şeye değer.Bol kurabiyeli günler:)

      Sil
  2. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler:)
    Çok şıklar değil mi ve bir o kadar da lezzetli.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hmmmm
    nefissssssssss görünüyor
    hiç yapmadım hep hazır aldım ....
    Ellerine sağlık afiyetler olsun........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız ben de hazırını hiç tatmadım.Çünkü buralar pek bulunmuyor.
      Yapması da keyifli olunca pek de aramadım.
      Kolay bayatlamayan müthiş atıştırmalıklar.

      Sil