24 Ocak 2011 Pazartesi

SEVGİNİN ÖNÜNDE

Yoğun bir hafta sonuydu.Minik yeğene(minyatür hanım) verilmiş bir söz vardı aylar öncesinden.Doğum gününe ne istersin, sana ne alalım sorumuza cevabı "pembe pasta"olmuştu.Başka bir şey istemiyordu.Çünkü onun herşeyi vardı.Bu geçen bir ay süresinde, her gördüğünde hatırlattı "pembe pastasını".Pembe isteyince pastasını bizim minyatür,  şeker hamuruyla yapmaya karar verdim.Bir çok pasta yaptım bu güne kadar ama şeker hamurlu pasta hiç yapmadım.Bu ilk oldu.

Bir kaç yıl önce Emel Başdoğan'ın Pasta Yapımı kitabı almıştım.Ancak malzemeleri Bodrum' da bulma imkanım olmadığını fark edince hiç başlamadan kapattım o sayfayı.Kısmet bu güneymiş.Minyatür hanım o küçük yüreğiyle istemiş pembe pastasını  yapılmaz mı hiç.


Eldeki imkanlarla böyle bir pasta çıktı ortaya.Ben çok keyif aldım yaparken.Ama en büyük keyfi minyatür hanım, pastanın etrafını uç uç böceği gibi arşınlarken aldım.Ne kolay minik bir yüreği mutlu etmek.Bir o kadar da kolay kırmak umutlarını...



 Öyle sevdi ki Hello Kitty sini.Bırakmadı kimselere...



SEVGİNİN ÖNÜNDE

Bütün insanları dostun bil, kardeşin bil kızım
Sevincin ürünüdür insan, nefretin değil kızım
Zulmün önünde dimdik tut onurunu
Sevgini önünde eğil kızım.
                         
Demiş Ataol Behramoğlu.Kısa ve net anlatmış yapmamız gerekeni.Çocuklar bizim yarınlarımız.Onlarla yaşarken attığımız her adımın, sarf ettiğimiz her kelimenin muhakemesini dikkatlice yapmalıyız.Bizim her hareketimiz onların kişiliklerinin yapı taşlarını oluşturuyor çünkü.Biz onları dürüst, adaletli, hakkını arayan ,güveni tam bireyler olarak yetiştirmeliyiz ki, gelecek de Uğur Mumcu' lar katledilmesin.


Bu gün Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü gün.Ve 24 Ocak 1993' den bu güne hala faili meçhul.Ne acı...

4 yorum:

  1. harika bir pasta olmuş ellerine sağlık canım
    pembiş pembiş çok şeker

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle muhteşem bir tattı hem gözümüze hem midemize hitap etti
    tekrar teşekkürler teyzesi kızımı ve beni çok mutlu ettin

    YanıtlaSil
  3. bu pasta insanı çocuk olmak için zorluyor :)pembe pembe çok şeker. yeğeni nizde çok şanslıymış doğrusu .ellerinize sağlık

    YanıtlaSil