30 Aralık 2014 Salı

HOŞGEL 2015


Yine koca bir yılı geride bıraktık.Dile kolay tam 365 gün.Ne çok değil mi?Neler yaşanmadan kaldı, ne hayaller kuruldu.Kimi gerçek oldu kimi hayal ağacının dallarına asılı kaldı.
Bazen gözler yaşla doldu, bazen öyle büyük kahkahalar atıldı ki sebebi sönük kaldı.Büyük ikramiye bana çıkmış gibi sevinçlerim oldu pek çok.Mutluluktan ne yapacağımı bilemez oldum.Sanki içimden yüzlerce kuş kanatlandı cıvıltılarıyla.Pek tabi kırgınlıklarım da oldu, kızdığım hemde çok kızdığım zamanlarımda.Ama kızgınlıklar gelip geçici şu hayatta, ya kırgınlıkları ne yapmalı...Ne unutulur, ne yenilir yutulur...gelir çöreklenir insanın yüreğine, ordan yüzüne, ellerine.Gitmez .Belki gitti sanırsın kaybolur gider ellerinden, yüzünden izleri.Ama ya yüreğin...işte oraya yerleşen sevinçler de kalıcıdır, hüzünlerde...hele ki kırgınlıklar.
Sağlık olsun dersin bazen öylesine.Oysa ne anlamlıdır o iki kelime "sağlık olsun".Ancak hastalanınca anlarsın o iki kelimeden oluşan koca cümlenin önemini.En çok arayıp soranlar mutlu eder insanı.Bir tas çorbayla kapını çalanlar.Ne büyük yürekleri vardır anlarsın.Ve şükredersin hayatında oldukları için.Bir de bahaneler uyduranlar vardır vefasızlıkları için.İşte orda oldukları yerde öylece bırakıp gidersin onları.Yani yapman gereken budur.Biliyor musun samimiyetsizlik pek fena birşeydir.Çünkü görünür.
Çok çalışırsın ve çok kazanırsın.Ama mühim olan kazanırken kaybetmemek değil midir?Yani çok kazanmak için çok çalışırken hayattan çalmamak gerekir.365 günün herhangi birindeyken 365. günü görmenin garantisinin olmadığını bilerek yaşamalı insan.
İnsan alışır; tembelliğe, samimiyetsizliğe, az yemeye, "mış gibi yapmaya"...Siz gülmeye alışın, paylaşmaya, hayatı hakkıyla yaşamaya alışın.Ne bileyim hiç sevmediğiniz halde "yenge" kelimesini ; sevdiklerinizden duymaya alışın:) 
Kocaman bir yılı daha geride bırakıyoruz.Elimizde ne  kaldı, önemli olan bu.Bu geçip giden ve giderken gülerek el sallayan 2014 den bana kalan mutluluklarım var yüreğime sığmayan.Hayallerim var, umutlarım var.Değer verdiğim insanlar var; dostlarım, ailem, arkadaşlarım ve pek tabi sevgili Şero'm.Biliyorum ki yüreğinde yer ettiğim insanlar var...18 yılı geride bıraktığım, birlikte büyüdüğüm kalbimin diğer yarısı var...Evet kocamannn bir yıl, dile kolay tam 365 gün geride kaldı.Ben hazırım yeni yılı karşılamak için ışıltılı evim, sevgi dolu sofram ve umut dolu yüreğimle.


Tüm insanlığa hoşgel 2015.

Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. Sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handan Hanım
      Hepimiz için sağlıklı ve mutlu bir yıl olsun.
      Sevgiler.

      Sil
  2. insan herşeye alışabiliyor ama yinede güzel şeylere alışalım..:) yeni yılda da yeni güzel alışkanlıkalrımız, sağlıklı huzurlu ve mutlu günlerimiz olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelliklerin her türlü olumsuzluğun üstünde olduğu bir yıl olsun hepimiz için.
      Sevgiler.

      Sil