11 Eylül 2013 Çarşamba

KOLAY KURABİYE

Tam da adı gibi kolay , çok kolay kurabiyeler bunlar.Hatta hamurunu hazırlayıp buzdolabında bir hafta saklayabilir, canınız kurabiye kokusu istediğinde pişirebilirsiniz.Üstelik çok da lezzetli.Biz müdavimi olduk, bakalım sizler de beğenecek misiniz.


Malzemeler

- 115 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 115 gr toz şeker
- 115 gr esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 200 gr kendinden kabaran un
- 1 su bardağı damla çikolata ( ya da kırıklanmış çikolata)
- 1/2 su bardağı fındık veya ceviz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm



Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekerleri mikserle yumuşak bir kıvam alana kadar ( yaklaşık 5 dk ) çırpın.
  2. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
  3. Elemiş olduğunuz unu da ekleyip karıştırın.
  4. Çikolata, kuru üzüm ve fındığı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.Hamur biraz parçalanıyor, dert etmeyin:)
  5. Bir kaşık yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Kurabiyeleri 3 cm aralıklarla koymalısınız ki oldukça yayılımcı bir kişiliğe sahip bu kurabiyeler, pişerken yapışık ikizler ve hatta daha büyük çoğulluklar oluşturmasın:)
  6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk' cık pişirmeniz bu güzellikler için yeterli olacaktır.



Onlar soğuyana kadar  çayı demleyip bir dosta haber edin.Ya da bir fincan kahveyle kendinizi şımartın.Bir bardak ılık sütle de süper oluyor benden söylemesi.Afiyet bal şeker olsun efendim.

Not: Tarif  İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan Dünya'nın En Güzel Kurabiyeleri kitabından alınmıştır.
Yazar caferengigul.blogspot.com

2 yorum:

  1. bayıldım, çıtır çıtır, nefis .... en sevdiğim tatlardan biri, ellerin dert görmesinnnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Hem de ne çıtırlık:)
      Sevgiler.

      Sil