11 Şubat 2016 Perşembe

TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA



Bu tarifi sevgili arkadaşım Yadigar anlatmıştı yaklaşık 1 yıl kadar önce.Fotoğrafını göndermişti whatsApp' tan.Çok hoşuma gitmişti görüntüsü, "Gülhan çok güzel oluyor, çıtır çıtır, mutlaka denemelisin" demişti telefonun diğer ucundan taaa Hollanda'lardan. Sonunda denedim hatta öyle sevdik ki aynı hafta içinde 2 kere yaptım.


Tarifi, yapması inanılmaz kolay.Buna karşılık tadı çok lezzetli çokkk:)

Malzemeler
- 9 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı ceviz içi
- 150 gr eritilmiş tereyağı
- 250 ml tahin
- 1.5 su bardağı tozşeker
- üzerine serpmek için pudra şekeri

Not: tüm ölçüleri yufka sayısına göre ayarlamak isterseniz herbir yufka için 1'er yemek kaşığı tahin, tereyağı, tozşeker, ceviz olarak düşünebilirsiniz.Artısını eksisini kendi damak tadınıza göre ayarlamanız mümkün.


Yapılışı
  1. Cevizi iyice ufalanana kadar ezin.Tereyağını eritin.
  2. Bıçak kullanmanızda sorun olmayacak bir yüzeye baklavalık yufkayı serin.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı tahin gezdirip kaşık ya da fırça yardımıyla dağıtın.1 yemek kaşığı toz şekeri serpiştirin.
  4. İkinci kat yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirin.1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı tahini sürün.1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 yemek kaşığı cevizi serpiştirin.Daha öncede söylediğim gibi bu ölçüleri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  5. Üçüncü yufkayı yerleştirip tereyağı, tahin, şeker ve cevizi serpiştirdikten sonra yufkaları sıkıştırarak rulo yapın.Çok gevşek sarmamalısınız.
  6. Ruloyu istediğiniz büyüklükte verev şekilde keserek dilimleyin.Bir lokmalık dilimler yaparsanız şık olur.
  7. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine baklavaları yerleştirin.
  8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirin.
  9. Fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.Üzerine pudra şekeri serpin.Kuru baklavalarınız servise hazır efendim.Bilin ki harikalar yarattınız:))




Yazar HATİCE GÜLHAN ÖZ ÖZER 
caferengigul.blogspot.com

10 yorum:

  1. Bayıldım bu baklavalara çıtır çıtır nefis olmuşlar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Özgen.Çıtır çıtır , lezzetli ve kolaylıkla bayatlamayan bir baklava oldu.Sevgiler.

      Sil
  2. Bu tarif tam bana göre. Yazdım ve muhtemelen yarın yapıp izninizle paylaşırım. Tatlı yapma özürlü biri olarak başarabilirim diye düşünüyorum. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlhan Bey
      Tarifi uygulayıp paylaşırsanız çok memnun olurum:) İnanılmaz kolay bir tarif ve bir o kadarda lezzeti bol.Merakla bekliyorum fikirlerinizi.Şimdiden kolay gelsin.

      Sil
    2. Bugün yaptım inanılmaz oldu ki ben tatlı türü şeyleri yapma özürlüyüm faceboobk sayfama fotosunu koydum. Özelden soruyorlar baklava diyorum :) Teişekkür ediyorum size mükemmel bir tarif. Paylaşacağım mutlaka gerçi bu kadar başarılı olacağımı tahmin etmediğim için yapım aşamalarını çekmedim ama olsun.

      Sil
    3. Gerçekten inanılmaz bir lezzet yaptım 1 tepsiyi anında yedik valla. :)) Teşekkürler bu güzel tarif için.

      Sil
    4. Asıl ben teşekkür ederim İlhan Bey yapıp fikrinizi paylaştığınız için.Afiyet şeker olsun efendim.

      Sil
  3. Harikadır TAHİN harika:))), Elinize sağlık...
    Paylaşımlarım olmuştu benim de, bol bol tahinli börekler, çörekler...severim:)))
    Ben de beklerim sizi sayfama, ziyarete gelirseniz sevinirim:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fulya tahin ve tahinle yapılan herşey benimde favorimdir.Ziyaretinize geleceğim mutlaka.Sevgiler.

      Sil