21 Ocak 2011 Cuma

ÇİKOLATALI BİSCOTTİ

Saat keyif vaktini gösteriyor şu anda.Tüm dünya işlerinden ve düşüncelerinden uzaklaşarak hayallere dalma zamanı.Fonda çalan müzik " Mehmet Refik Kaya - RUHNÜVAZ" albümü. Bir fincan koyu kahvenin yanına eşlik etmekte çikolatalı biscotti .Şimdi ruha dokunma vakti...






Malzemeler


- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı mısır özü yağı
- 25 gr tereyağı
- 3 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 80 gr bitter çikolata

Yapılışı



  1. Şeker , yağ ve yumurtaları mikserle çırpın.
  2. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yerde eleyin.Yumurtalı karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur eldene kadar yoğurun.
  3. Küçük küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı, antep fıstığını ve kuru üzümü hamura ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her birini silindir şekline getirmek için düzgün bir zeminde yuvarlayın.İstediğiniz ebatlara ulaşınca üstünden hafifçe elinizle bastırarak düzleştirin.Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp ılımaya bırakın.
  6. Ilıyınca 1 cm'lik dilimler halinde kesin ve tekrar tepsiye dizin.190 dereceye ayarlı fırında kızarana ve gevreyene kadar pişirin.
  7. Soğuyunca servis yapın.
Not:Ben büyükçe 1 adet silindir yaptım bu sefer.Ama genelde 4 adet yaparım.O zaman dilimler daha küçük oluyor ve şık duruyor.

3 yorum:

  1. çikolata kolik biri olarak içinde çikolata olan herşeye evet:)). biscotti hiç yapmadım, ama yapmayı düşünüyorum. sonuç nasıl olucak merak ediyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ben de biscottiyi sik sik yaparim. Ozellikle meyve sekerlemeli ve bademlisini cok seviyorum. Cay ya da kahveyle cok iyi gidiyor. Cikolatalisini henuz denemedim ama sizinkiler harika gozukuyor. Ben de mutlaka deneyecegim.

    YanıtlaSil
  3. kankimçiğdem bana misafir geldiğinde arada yapar çok hora geçer saolsun

    YanıtlaSil